lukoil-banenr

Mercedes-Benz SL-poze noi

Despre noua generaţie a modelului Mercedes-Benz SL au apărut mai multe informaţii, mai ales că Salonul Auto de la Detroit se apropie. Acum au apărut şi nişte fotografii care au fost scanate şi postate pe Internet de Germancarforum, cu noul Mercedes-Benz SL prezentat în paginile unei broşuri.

Pilot Autoexpert

Pe baza acestora, ai putea să spui că viitorul SL foloseşte noul limbaj de design al mărcii şi se asemănă oarecum cu fratele mai mic, Mercedes-Benz SLK. Acelaşi lucru s-ar părea că se întâmplă şi la interior, într-o oarecare măsură, mai ales dacă priveşti instrumentarul de bord sau aspectul consolei centrale.

O mare parte din elementele caroseriei sunt realizate din aluminiu, mai exact într-o proporţie de 89%. Pentru construcţia părţii din spate s-a utilizat magneziul, iar pentru realizarea montanţilor A s-a optat pentru un oţel cu nivel ridicat de rezistenţă. În comparaţie cu generaţia actuală, viitorul Mercedes-Benz SL va avea o masă redusă cu 140 de kilograme.

Cei de la Mercedes-Benz au vrut să explice mai clar ce înseamnă asta printr-o comparaţie. Astfel, ei au declarat că este ca şi cum s-ar da jos din maşină un pasager mai voluminos şi în plus ar lua cu el şi bagajele grele. Aşadar, dacă vei avea noul SL, va trebui să-ţi alegi cu mare atenţie – probabil, în funcţie de cântar – prietenul care te va însoţi pe locul din dreapta, dacă nu vrei să le strici socotelile inginerilor germani.

Pe lângă un sistem retractabil îmbunătăţit al acoperişului metalic, SL va fi disponibil cu motoare noi V8 de 4,7 litri şi 5,5 litri, capbile să producă 435 CP, respectiv 571 CP. Mai multe detalii despre performanţele acestora vor fi anunţate cel mai probabil la debutul din luna ianuarie 2012 la Salonul Auto de la Detroit, în cazul în care nu se va decide lansarea mai devreme.

Ieri abia au apărut pozele alea scanate în care era înfăţişat noul SL, iar astăzi a apărut o invazie de fotografii noi, de calitate foarte bună. Ar trebui să ne aşteptăm probabil ca în zilele următoare să apară un filmuleţ. Până una alta, te invităm să arunci o privire la pozele noi.

Comentarii