lukoil-banenr

 

Mercedes Benz sărbătorește 125 de ani

Pilot Autoexpert

 

La data de 29 ianuarie 2011, Mercedes Benz și-a aniversat 125 de ani de inovație, marcând astfel și aniversarea primului automobil. La data de 29 ianuarie 1886, Carl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului său cu trei roti.

De atunci, ziua respectiă a fost considerată ziua oficială de naștere a automobilului. În același timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roți. În acest fel, în mod independent unul de celalalt, părinții fondatori ai companiei Daimler AG și ai mărcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale și autobuselor de astăzi.


Carl Benz a devenit astfel cel mai important inginer din lume. Acesta a înființat în 1883 Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik, care a fuzionat cu Daimler-Motoren-Gesellschaft în 1926, pentru a constitui Daimler-Benz AG. Alaturi de Carl Benz, un rol important l-a jucat soția sa, Bertha Benz, împreuna cu fii săi Eugen și Richard. Bertha Benz a fost una dintre primele persoane care au efectuat o călătorie pe distanță lungă la bordul unui autovehicul pe benzină.

Istoria Mercedes-Benz aparține unor oameni care s-au dedicat unui vis al mobilității absolute. Astfel, alături de Carl și Bertha Benz, personalități precum Gottlieb Daimler, Wilhelm Maybach, Emil Jellinek și fiica sa Mercedes au jucat un rol major în povestea de succes numită Mercedes-Benz.
Începând cu anul 1886 compania și-a susținut poziția de lider cu peste 80.000 de cereri de patente. Alături de primul autobus și primul camion, printre cele mai importante inovații ale companiei se poate enumera și primul automobil Mercedes modern de pasageri, cu 35 CP, prezentat în luna februarie a anului 1900.

Comentarii