lukoil-banenr

La începutul anului 2018, compania Mercedes-Benz a introdus o nouă serie în gama de performanță pe care a numit-o 53 AMG. Noul index a fost anunțat pentru modelul CLS și pentru versiunile E-Class Coupe și E-Class Cabriolet. Se pare că totuși seria se va extinde în următoarea perioadă, întrucât constructorul german a înregistrat recent denumirea C 53.

Pilot Autoexpert

În aceste condiții, fanii modelelor de performanță care nu erau satisfăcuți de resursele lui AMG C 43 care oferă 390 CP, sau nu erau dispuși să mizeze pe serviciile unui AMG C 63, vor putea opta pentru noua versiune AMG C 53.

Asemeni lui AMG CLS 53, viitorul AMG C 53 va fi echipat cu un motor cu șase cilindri în linie de 3.0 litri volum. În cazul lui CLS 53, unitatea oferă 435 de cai putere și 520 Nm. Plus la asta, sistemul de propulsie dispune și de tehnologia EQ Boost care oferă pentru perioade scurte de timp încă 22 de cai putere și 250 Nm. Tot EQ Boost este responsabil și pentru „hrănirea” sistemului electric de 48V.

Cel mai probabil, resursele viitorul AMG C 53 vor fi puse în valoare cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală 4Matic și vor fi gestionate de transmisia automată cu 9 trepte AMG Speedshift.

Comentarii