lukoil-banenr

Surse apropiate constructorului german le-au dezvăluit jurnaliştilor de la GTspirit informaţii importante despre un posibil hypercar, ce-ar putea fi lansat în viitorul apropiat. Potrivit celor din urmă, Mercedes-AMG va tenta la supremaţia LaFerrari, 918 Spyder şi McLaren P1 cu performanţe capabile să îi lase pe concurenţi la o distanţă mult prea mare.

Pilot Autoexpert

De fapt, judecând după numărul de cai putere, putem spune că MB va păşi chiar în teritoriul Koenigsegg One:1 şi va muşca puţin din noul Bugatti Chiron. Însă reţeta după care va fi construit supercarul germanilor nu va avea absolut nimic în comun cu cei numiţi mai sus. Asta deoarece, presupusul hypercar va adopta un tren de rulare hybrid, format din două motoare electrice a câte 150 de cai putere, ce vor pune în mişcare roţile punţii faţă, şi un motor de, atenţie, 2.0 litri turbo, care să genereze în jur de 1.000 de CP, pentru roţile spate!

Tehnologia de vârf, utilizată în cursele de Formula 1 i-ar ajuta foarte mult pe germani în acest caz, astfel că nimic nu mai pare a fi de ordinul sci-fi. Fibra de carbon îi va ajuta pe ingineri să ţină sub control masa totală a automobilului, într-un raport de 1:1, adică 1.300 cai putere pentru 1.300 kilograme.

Prototipul, care sperăm că nu este unul imaginar, poartă un cod de nume R50 şi ar putea costa peste 2.000.000 de euro!

Foto: Concept SL GTR, în viziunea lui Mark Holster.

Mercedes-Benz-SL-GTR-Concept-3 Mercedes-Benz-SL-GTR-Concept-4 Mercedes-Benz-SL-GTR-Concept-5 Mercedes-Benz-SL-GTR-Concept-6 Mercedes-Benz-SL-GTR-Concept-1

Comentarii