lukoil-banenr

Germanii de la Mercedes-Benz planifică să se alinieze trendului de reducere a capacităţii motoarelor, urmând exemplul celor de la BMW care au lansat o nouă generaţie de motoare cu trei cilindri. Constructorul din Stuttgart, însă, promite o politică echilibrată privind integrarea unităţilor cu trei cilindri în interiorul gamei.

Pilot Autoexpert

Mercedes vrea să introducă viitoarele sale motoare doar pe modelele compacte, fără compromisuri în ceea ce priveşte performanţele. Bernhard Heil, şeful departamentului de dezvoltare a motoarelor, a declarat în cadrul Salonului Auto de la Geneva că propulsoarele cu doar trei cilindri nu vor fi prezente pe gama de modele esenţiale, adică cele cu propulsie spate. Decizia a fost luată pentru a evita compromisuri pe care clienţii nu le-ar accepta.

Oficialul a declarat că Mercedes a testat instalarea unor asemenea motorizări pe modele cu propulsie posterioară, însă lipsa rafinamentului şi vibraţiile sunt prea mari, mai ales la viteze reduse, atunci când se presupune că rularea ar fi cea mai eficientă.

A-Klasse şi B-Klasse în schimb sunt pretabile instalării unor motoare diesel şi benzină cu trei cilindri, având în vedere dimensiunile lor, tipul de propulsie şi publicul ţintă. Modelele compacte au și şansa de a primi unităţile cu trei cilindri împreună cu un motor electric, alcătuind astfel o soluţie hibridă.

Comentarii