lukoil-banenr

Mercedes prezintă la Paris Clasa B electrică

În ziua în care am văzut cu toții pentru prima dată Concept Active Tourer, te-am întrebat ce ți-ar plăcea mai mult să ai în garaj – hibridul de la BMW sau Clasa B de la Mercedes?

Pilot Autoexpert

Acum revenim cu întrebarea, pe care trebuie să o modificăm un pic, pentru că am găsit un rival mai bun pentru – probabil – viitoarea Serie 1 GT: este MPV-ul compact de la Mercedes, dar în variantă full-electric, pe care nemții îl vor aduce la Paris în această toamnă.

Clasa B Electric Drive este pusă în mișcare de un motor de 100 kW (134 CP și 310 Nm) iar autonomia, conform declarației producătorului, atinge 200 de kilometri. Bateria este poziționată în spațiul denumit… „Energy Space” – anterior punții spate – și oferă același spațiu interior ca și în cazul variantei cu motor convențional. Poate fi încărcat la priza de acasă (230 V) sau la terminale speciale de 400 V.

Acum se numește Electric Drive Concept, dar cei de la Mercedes au spus că își va găsit loc în gama de modele electrice (fiind disponibilă la vânzare începând cu 2014), constituită momentan din supercarul SLS AMG E-Cell și Smart Brabus Electric Drive.

Comentarii