lukoil-banenr

În anul 2012 Mercedes şi partenerul său chinez BYD anunţau lansarea unui model comun complet electric. La doi ani de la anunţ, cei doi parteneri ne arată rezultatul muncii odată cu dezvăluirea noului vehicul cu zero emisii prezentat la Salonul Auto de la Beijing.

Pilot Autoexpert

Acesta a primit numele Denza şi promite să intre repede în preferinţele publicului chinez. Chiar dacă este o maşină electrică dezvoltată în joint-venture, Mercedes preferă să poziţioneze hatchback-ul în segmentul premium.

În calitate de dovadă, Denza beneficiază de jante din aliaj de 18 inch, un sistem multimedia cu ecran tactil, inserţii de lemn şi tapiţerie din piele chiar de la primul nivel de echipare, denumit Lifestyle. Echiparea de top, Executive, adaugă faruri cu xenon, un sistem audio semnat de Harman/Kardon şi un sistem de navigaţie.

Denza 2

Propulsia modelului este asigurată de un motor electric capabil să dezvolte 115 cai putere şi un cuplu motor de 290 Nm. Unitatea este alimentată de o baterie litiu-ion fosfat cu o capacitate de 47.5 kWh. Aceasta poate garanta o autonomie totală de 300 de kilometri, destul de mult având în vedere că BMW i3 oferă până la 160 de kilometri. Viteza maximă ajunge doar până la 150 de km/h.

Denza se poate reîncărca complet în şapte ore de la o priză de uz casnic sau doar într-o oră de la un sistem special.

denza_1

Comentarii