lukoil-banenr

Mercedes SL 65 AMG Black Series – superlativul absolut

Pilot Autoexpert

Mercedes SL 65 AMG Black Series ar putea fi considerat superlativul absolut la categoria supercar-uri cu motor amplasat frontal. Nu degeaba acestui model i-a fost atribuit supranumele – cu rezonanţe igienice pentru gospodine – Vanish (a dispărea), ci şi datele tehnice îl recomandă drept un bolid cu care te poţi face nevăzut foarte repede. Vă spunem că acest model dezvoltă 800 CP şi un cuplu de 1.420 Nm, stăvilit electronic însă la 1.100 Nm. Aceste valori absolut impresionante au fost atinse prin montarea a unui sistem twin-turbo marca Brabus şi a patru intercoolere, găzduite sub bombeul capotei, plus optimizarea ECU.
În materie de performanţe infuzia de putere îşi spune cuvântul, Brabus T65 RS putând atinge 100 km/h în 3,6 s (mai repede cu 0,3 decât versiunea Black Series standard) şi 200 km/h în în 9,8 secunde, plus o viteză maximă limitată de 330 km/h. Dezavantajul acestui bolid rămâne însă greutatea, cele 1.795 de kg făcându-l să demareze mai încet decât cel mai performant Ferrari din toate timpurile. În schimb sprintul 0-200 se realizează fix în acelaşi timp, adică 9,8 secunde. Este posibil totuşi ca pe circuit Ferrari 599 GTO să fie suveran pentru că este derivat fidel dintr-o versiune menită doar folosirii în scopuri de pilotaj.

Estetic acest Black Series modificat îşi merită pe deplin numele, fiind disponibil doar cu o vopsea mată neagră cu un gradient de gri în partea inferioară. Kitul mai agresiv nu se abate de la linia originală, dar în spate difuzorul capătă o formă futuristă, iar la stabilitate contribuie şi eleronul escamotabil. Capota capătă un bombeu pentru a permite modificările enumerate mai sus.
Un singur detaliu lipseşte din prezentarea celor de la Brabus pentru a găsi o comparaţie cât mai relevantă cu Ferrari 599 GT0, cât va costa şi în câte exemplare va fi oferit.

 

Comentarii