lukoil-banenr

ME.WE – noul concept car Toyota cu caroserie din plastic

Pilot Autoexpert

Toyota a prezentat astăzi primele imagini ale conceptului ME.WE, desenat în cadrul unei colaborări dintre departamentul european de design de la Toyota şi Jean-Marie Massaud, un designer creativ renumit pentru proiectele sale vizionare.

Aceşti parteneri au început lucrul în iulie 2011 şi au dezvoltat un vehicul electric cu caroserie din polipropilenă, menit să schimbe modul în care vehiculele sunt văzute de public şi de constructorii de automobile.

În plan tehnic, conceptul ME.WE are o masă de 750 kilograme, un motor electric pentru fiecare roată, un şasiu din aluminiu şi un habitaclu spaţios. Modelul are o lungime de 3.440 milimetri, o lăţime de 1.750 milimetri şi o înălţime de 1.600 milimetri.

Cireaşa de pe tortă e reprezentată de caroseria sa din poliproplienă, ale căror panouri au o masă cumulată de 14 kilograme. Şasiul lui ME.WE este realizat din tuburi de aluminiu, inspirat din motorsport, ceea ce ajută la creşterea rezistenţei şi asigură o masă cât mai redusă. Podeaua integrează acumulatorii necesari motoarelor electrice, pentru a evita congestionarea portbagajului cu aceştia.

Întregul habitaclu este ordonat în jurul pasagerilor, iar bancheta din spate poate fi pliată şi depozitată sub locurile din faţă. Pe lângă aceasta, ambele banchete pot fi demontate şi folosite pe post de scaune de picnic.

Pentru moment, ME.WE se află doar la stadiul de “o viziune a viitorului vehiculelor electrice”.

Comentarii