lukoil-banenr

Micuţul BMW Isetta Drag de 730 CP va fi scos la licitaţie

În momentul lansării pe piaţă, BMW Isetta nu putea fi denumită drept cea mai rapidă maşină din lume, mai ales pentru că avea un motor de doar 250 cmc, care oferea o viteză maximă de 85 km/h.

Pilot Autoexpert

În anii 2000 a apărut, însă, în colecţia de jucării HotWheels un model BMW Isetta denumit Whatta Drag, iar un bărbat, pe numele său Bruce Weiner, s-a gândit că ar fi bine să aducă la viaţă jucăria, ce a şi reuşit să realizeze. Acum citadina transformată în dragster va fi scoasă la licitaţie.

Motorul minuscul a fost înlocuit cu unul mult mai mare – este vorba despre un V8 Chevrolet de 8,2 litri, pe care a fost montat un compresor mecanic BDS şi care produce aproximativ 730 CP. Maşinuţa a mai primit şi un sistem de frânare cu discuri şi o suspensie preluată de pe BMW M3.

La fel ca jucăria, maşina reală are în partea din spate un eleron imens, care ar trebui să ofere un plus de stabilitate la viteze mari, mai ales că tracţiunea se face tot pe o singură roată, la fel ca în varianta originală.

BMW Isetta Whatta Drag va fi scoasă la licitaţie, specialiştii informând că preţul de vânzare se va situa între 75.000 şi 100.000 de dolari americani.

Comentarii