lukoil-banenr

Micuţul Ka ar putea să dispară din gama de modele Ford

Ford nu va înlocui cel mai mic model din gama sa: Ka. A treia generaţie nu va exista, conform şefului departamentului de design Ford, Martin Smith, citat de publicaţia britanică Autocar. „Acest model nu produce nici un fel de profit pentru Ford şi nu se potriveşte cu noua filosofie a mărci numită One Ford”, a spus Martin Smith.

Pilot Autoexpert

„Nu va trece testele de impact pentru piaţa nord-americană, iar designul abordat de actualul Ford Ka a fost gândit doar pentru gusturile europene. Va primi un mic facelift, dar cel mai probabil e că nu vom vedea şi o treia generaţie a modelului Ford Ka”, a completat Smith. Însă şeful departamentului de design a lăsat să se înţeleagă că Ford nu va renunţa la un model de clasă mini. „Alan Mulally, CEO şi preşedinte Ford, preferă modelele de clasă mică ce pot avea un impact global. Ford Ecosport este un bun exemplu. Este simplu, producţia nu costă mult şi poate fi vândut pe orice piaţă din lume”, a mai spus Martin Smith.

Ford Ka este cel mai mic model din gama europeană a constructorului american. Prima generaţie a fost produsă între 1996 şi 2008 şi a fost un succes european. Pentru a doua generaţie, lansată în 2008, Ford a colaborat cu grupul Fiat şi a folosit platforma modelului Fiat 500. Fosd Ka, continuă să fie asamblat la uzina Fiat din Tychy, Polonia.

Comentarii