lukoil-banenr

 

MINI Countryman – cel mai sigur model MINI

Pilot Autoexpert

Săptămâna trecută v-am povestit despre performanțele noului MINI, acum vom vorbi despre cât de sigur poate fi acest nou model. Primul model MINI cu patru uși și un hayon larg a primit calificativul maxim, de cinci stele, la ultimele teste de impact Euro NCAP si este primul model al gamei testat dupa noile standarde Euro NCAP, mai stricte, intrate în vigoare în 2009. Cu un rating de 84% pentru protecția pasagerilor, 83% pentru protecția copiilor, 63% pentru pietoni și 71% pentru sisteme de siguranță, noul model poate fi considerat cel mai sigur MINI din istorie.

Pe lângă nivelul ridicat de siguranță activă și pasivă care are rolul de a reduce riscul accidentărilor în habitaclul MINI Countryman, măsurile de protecție a pietonilor au jucat și ele un rol important în asigurarea succesului testelor. În cazul unei coliziuni frontale la o viteza de până la 64 km/h,  una dintre etapele principale ale testului de impact Euro NCAP, celula pasagerilor MINI Countryman s-a dovedit a fi extrem de stabilă. Indiferent de dimensiunile pasagerilor sau de poziția ocupată, deformările au prezentat un risc deosebit de mic de accidentare. La MINI Countryman gradul ridicat de protecție a pasagerilor se bazează pe conceptul de securitate accentuată care se aplică tuturor modelelor mărcii. Structurile robuste de susținere a sarcinilor si zonele de deformare definite cu precizie asigură că forțele de impact în cazul unui accident sunt absorbite eficient si păstrate la distanță de compartimentul pasagerilor, extrem de rigid. Structurile de susținere a sarcinilor din secțiunea podelei, parțile laterale, peretele despărțitor din fața și respectiv spatele automobilului sunt coordonate într-un mod care face ca forța de impact sa fie disipata prin cât mai multe elemente ale caroseriei și să nu ajungă la celula pasagerilor.

MINI Countryman este cel de-al doilea model din actuala gamă a mărcii care este supus testului de impact Euro NCAP și primește calificativul cinci stele. Anterior, MINI Cooper a reușit să obțină punctajul maxim de la comisia de verificare NCAP datorită gamei largi de echipamente de siguranță aflate în dotarea standard și comportamentului exemplar la impact într-o serie diversă de coliziuni.

 

Comentarii