lukoil-banenr

MINI Countryman

Pilot Autoexpert
Primul 4×4 MINI trebuia să apară de abia luna viitoare, dar pozele lansate pe internet înainte de termen au dat peste cap strategia MINI. Astfel bavarezii ne introduc oficial noului model MINI Countryman. În privinţa numelui se pare că germanii au ales versiunea cu valenţe rurale, în detrimentul Crossman. Acest model nu este doar primul crossover MINI, ci şi primul din actuala gamă care are 5 uşi, până acum numărul de portiere maxim la MINI nedepăşind patru.

Acest MINI nu este un SUV, ci mai degrabă este o versiune expandată a lui Cooper şi chiar tracţiunea integrală este oferită ca opţional doar pentru versiunile Cooper S şi Cooper D. Nu trebuie să subestimăm sistemul de tracţiune integrală, acesta îşi are originile în xDrive şi, sub condiţii normale, acţionează pe toate cele patru roţile. În cazuri mai speciale puterea poate fi livrată 100% către puntea spate.

Marele câştig la acest model este însă spaţiul, patru adulţi putând călători acum în condiţii de confort chiar şi pe distanţe lungi. Opţional, dar fără cost suplimentar, se poate comanda şi o banchetă cu 3 locuri, ceva mai înghesuite însă. Iar portbagajul nu mai limitează atât de mult bagajul pentru o vacanţă, având o capacitate mai decentă de 350 litri şi poate ajunge chiar la nivelul record, pentru un MINI, de 1150 litri cu bancheta rabatată.

Aceleaşi motoare din gama curentă se află şi sub capota lui Countryman, versiunea de bază One, având sub capotă motorul 1.6 de 89 CP, iar vârful de gamă este Cooper S cu propulsorul 1.6 Turbo de 181 CP. Toate motoarele vin în standard cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte, dar se poate opta şi pentu o automată cu padele, doar pentru motoarele pe benzină.

Ca şi dotări, lista de opţionale a lui Countryman nu este deloc austeră. Astfel se poate opta pentru jante de aliaj cu dimensiuni între 16 inch şi 19 inch, acoperiş panoramic, faruri adaptive, sisteme audio şi de navigaţie de ultimă generaţie. Preţul acestui model va gravita în jurul a 20.000 de euro.


Comentarii