lukoil-banenr

Mini este ales cel mai bun model britanic al tuturor timpurilor

Cititorii celei mai longevive reviste britanice Autocar au fost rugaţi să aleagă cea mai reuşită maşină britanică lansată vreodată. Între Jaguar E-Type, Range Rover şi multe modele celebre, englezii au ales prima generaţie Mini.

Pilot Autoexpert

Mini a fost ales cel mai reuşit model britanic creat vreodată, anunţă Autocar. Referinţa se face spre primul Mini, proiectat de Sir Alexander Issigonis, votat de cititorii Autocar într-un sondaj derulat în rândul cititorilor săi. Modelul din 1959, vândut atunci sub sigla Austin, a reuşit să fie vândut într-un tiraj de 5.4 milioane de unităţi achiziţionate în cei 41 de ani în care a fost disponibil pe piaţă, iar popularitatea sa l-a păstrat în inimile cititorilor Autocar. Potrivit publicaţiei britanice, modelul s-a luptat cot la cot cu Jaguar E-Type şi cu prima generaţie Range Rover, lansată în 1970, odată cu debutul unei noi categorii de automobile.

Englezii de la Autocar au publicat rezultatele acestui sondaj odată cu momentul în care producţia de automobile din Regatul Unit este pe cale să atingă cel mai superior nivel din istorie. Spre deosebire de anii de glorie ai industriei auto britanice, producătorul numărul unu este Nissan, urmat de Land Rover şi de Mini. Toyota şi Honda reuşesc şi ele să se strecoare în top, obţinând poziţiile cinci şi şase ale clasamentului realizat în 2011.

În baza investiţiilor viitoare anunţate la uzinele din Regatul Unit, englezii vor produce peste două milioane de automobile pe an până în 2015, potrivit societăţii producătorilor de automobile din Marea Britanie. Vârful producţiei de automobile al tuturor timpurilor în Regatul Unit a fost de 1.92 milioane de unităţi şi a fost realizat în 1970. Cei zece mari producători de automobile din Regatul Unit includ nume precum Rolls-Royce, Aston Martin, Bentley şi Jaguar, cu toate că aceşti constructori abia ating volumul realizat de Honda într-un an dacă îşi cumulează cifrele de producţie.

Comentarii