lukoil-banenr

Salonul Auto de la Los Angeles este în plină desfăşurare dar vedeta expoziţiei vine de la germani şi nu de la americani, cum ne-am fi aşteptat. Mini Superleggera Concept este maşina cu care nemţii au reușit să surprindă cel mai mult publicul de peste ocean.

FLYONE

mini-superleggera-la-auto-show-15_resize

diselok

Prototipul a fost prezentat anterior la Concorso d’eleganza Villa d’Este unde a făcut furori în rândul europenilor, însă britanicii de la MINI nu se mulţumesc cu puţinul şi iată că au adus roadsterul şi la Salonul Auto de la Los Angeles.

MINI Superleggera Concept are toate şansele să devină succesorul actualului model MINI Roadster şi desigur că în versiunea de serie acesta va suferi careva modificări, noi însă ne exprimăm speranţa ca acesta să rămână cât mai apropiat ca design de conceptul din imagini.

mini-superleggera-la-auto-show-04_resize

Conceptul reprezintă linia de design ale viitoarelor modele MINI şi foloseşte un tren de rulare electric, cel mai probabil preluat de la BMW i3. Maşina a fost concepută şi creată într-un proiect comun elaborat de departamentele de proiectare din Munchen şi Touring. De aici vine şi explicaţia originii trăsăturilor de design cu iz italian clasic. Superleggera Concept se poate lăuda cu reţeta clasică a unui roadster care presupune o capotă alungită, cabină amplasată în partea posterioară a ampatamentului dar şi o consolă scurtă a părţii din spate.

Din păcate, nici de data aceasta oficialii nu s-au grăbit să ne spună dacă acest concept va fi lansat în producția de serie sau nu, cert este un lucru, chiar dacă va primi undă verde, acest lucru nu se va întîmpla mai devreme de anul 2018!

mini-superleggera-la-auto-show-05-1024x678_resize

mini-superleggera-la-auto-show-07-1024x682_resize

mini-superleggera-la-auto-show-08-1024x678_resize

mini-superleggera-la-auto-show-09-1024x682_resize

mini-superleggera-la-auto-show-10_resize

Comentarii