lukoil-banenr

Mini va renunţa la modelele care nu au succes

Mini a căutat în permanenţă să îşi extindă gama de modele pentru a reuşi să aducă în showroom-urile sale mai mulţi clienţi. Unele produse noi au reuşit asta, altele nu. Cel din urmă devenind motivul pentru care Mini va renunţa la modelele care nu au avut succes comercial, preferând să se axeze pe promovarea celor cu un potenţial mai mare.

Pilot Autoexpert

Jim McDowell, vice-preşedintele diviziei americane Mini, a ţinut să precizeze că actualul hatchback legendar şi noul Countryman sunt modelele cheie ale brandului şi că nu se află în pericol. Din cele 66.200 de maşini vândute anul trecut în SUA, 50.000 au fost reprezentate de exemplare Mini şi Countryman.

McDowell a mai adăugat că, atunci când va începe reînnoirea gamei, unele modele, aflate la sfârşitul carierei, nu vor mai primi un înlocuitor. Oficialul nu a vrut să ofere nume, dar a precizat: ”Când m-am alăturat echipei Mini ştiam că vom avea două modele. Astăzi, avem şapte. E cazul să renunţăm la modelele fără succes”.

Cu toate acestea, locul lor va fi luat de produse diferite, gama urmând să fie la fel de mare şi în viitor. ”Ne pregătim de o nouă generaţie de modele începând cu anul viitor. Ştim încă de pe acum că vom avea o gamă destul de largă.”, a explicat McDowell.

Veşti triste referitoare la un Mini inspirat de conceptul Rocketman: McDowell a anunţat că versiunea de serie nu va exista. Potrivit acestuia, un asemenea model de serie nu va fi produs pentru că: motoarele şi transmisiile actualelor modele Mini sunt prea mari pentru a putea fi folosite pe un model care măsoară doar 3.5 metri lungime. Însă chiar şi aşa, o parte din tehnologiile inaugurate de conceptul Rocketman îşi vor face apariţia pe viitoarele modele ale brandului britanic.

Comentarii