Foto: forum.md
lukoil-banenr

Automobilele cu numere de înregistrare şi simbolica din regiunea separatistă Transnistria ar putea fi înmatriculate oficial în Republica Moldova în viitorl apropiat. Despre acest lucru a vorbit premierul Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Diplomatic al Marii Britanii, Simon McDonald, citat de independent.md

Pilot Autoexpert

Potrivit lui Filip, această chestiune este una dintre priorităţile Chișinăului pentru acest an, în subiectul reglementării problemei transnistrene. De asemenea, ar urma să fie recunoscute și diplomele de studii eliberate de instituţiile de învățământ din stânga Nistrului. Totodată, urmează a fi asigurată și interconexiunea reţelelor de telefonie fixă între cele două maluri ale Nistrului.

„Pentru anul curent, priorităţile stabilite se referă la înmatricularea automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi circulaţia internaţională a acestora, recunoaşterea diplomelor de studii eliberate de instituţiile de învățământ din stânga Nistrului şi asigurarea interconexiunii reţelelor de telefonie fixă”, anunță reprezentanții Guvernului.

Cât ar putea costa reînmatricularea şi cât de atractivă va fi această oportunitate pentru cetăţenii din stânga Nistrului, deocamdată rămâne a fi doar un mister.

Comentarii