lukoil-banenr

Mitsubishi mizează pe SUV-urile hibride

Mitsubishi intenționează să lanseze un SUV de 4.5 metri lungime, pus în mişcare de un ansamblu hibrid, alimentat la priză. Noul Suv ar putea fi o versiune de serie a conceptului Px-MiEV, care a fost expus anul trecut la Salonului Auto de la Tokyo, şi întâmpinat de publicul asiatic cu căldură.
Mitsubishi este cointeresat de segmentul automobilelor ecologice cu un model hibrid de alimentare, sau alimentare de la priza. Yoshikazu Nakamura, directorul executiv Mitsubishi, a declarat pentru presă că modelul de serie va împrumuta o serie de caracteristici interesante ale conceptului Px-MiEV.
Astfel viitorul SUV nipon va măsura 450 de cm lungime, fiind echipat cu o tracţiune integrală şi un sistem hibrid de propulsie. Acest sistem va fi compus dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri, asistat de alte două unităţi electrice.Cele doua motoare electrice vor permite SUV-ului să ruleze până la o viteză maximă de 50 de km/h. Bateriile litiu-ion cu ajutorul cărora vor tracta cele doua motoare vor fi alimentate cu ajutorul sistemului de regenerare a forţei de frânare, dar şi cu ajutorul prizei de uz casnic.

Comentarii