lukoil-banenr

Inspectoratul Naţional de Probaţiune propune o nouă pedeapsă pentru şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan. În speranţa de ai reponsabiliza pe aceştia, angajaţii instituţiei propun pedeapsa cu ore de muncă la morgă, anunţă publika.md

Pilot Autoexpert

Reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Probaţiune, declară că amenda de 47.000 de lei nu este suficientă pentru a impune şoferii să renunţe la prostul obicei de a urca la volan în stare de ebrietate. Acest lucru este demonstrat de statistica pentru anul 2017, unde au fost înregistrate aproximativ 3.000 de cazuri de depistare a şoferilor băuţi.

„Doar majorarea coantumului de amendă nu a dat rezultatul scontat. Dacă persoana este prinsă a doua sau a trei dată în stare de ebrietate la volan atunci ar putea să fie privat pe viaţă de a conduce mijlocul de transport. Mai bine nu la morgă, ci la o închisoare de corecție. La morgă nu vor reuși să se corecteze, dar acolo ar putea avea o șansă”, a spus Ghenadie Cioban, şef adjunct al Inspectoratului de Probaţiune.

Asupra cazului s-a expus şi primul ministru Pavel Filip, care a dus un discurs la şedinţa Guvernului, despre necesitatea înăspririi pedepsei.
„Ultimele accidente pe care le-am vazut cu toţii au fost soldate cu oameni morţi din cauza şoferilor care erau în stare de ebrietate. Haideţi să facem o analiză, eu aştept de la voi propuneri şi dacă este cazul să înăsprim pedepsele”, a spus premierul Pavel Filip.

Precizăm că la moment, pentru condusul în stare de ebrietate îşi ispăşesc pedeapsa în penitenciare 279 de persoane.

Comentarii