lukoil-banenr

Comitetul de conducere al Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurări  Carte Verde (CBSIA) a recomandat Asambleei Generale să suspende temporar Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) din Sistemul Internațional de asigurări „Carte Verde”. Decizia urmează a fi luată în septembrie. Subiectul în cauză a fost discutat, ieri-seară de premierul Valeriu Streleț cu o delegaţie a CBSIA, condusă de preşedintele acestuia, Jean Zenners.

Pilot Autoexpert

Premierul a afirmat că Executivul va face uz de competenţele care îi revin şi va asigura o colaborare eficientă cu instituţiile independente, abilitate cu funcţii de reglementare în domeniu, pentru a evita unele evoluţii nefaste pe piaţa asigurărilor auto din Republica Moldova.

La rândul său, Jean Zenners a reiterat importanța funcționalității BNAA, menținerii acestuia în Sistemul Internațional de Asigurări Carte Verde şi depăşirii dificultăţilor apărute în sectorul asigurărilor, precizând că acestea ar putea genera probleme serioase pentru economia Republicii Moldova. Oficialul a menţionat disponibilitatea Consiliului Birourilor de a acorda ajutor autorităţilor moldoveneşti în acest sens.

Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) este o asociație bazată pe principiul aderării asiguratorilor de răspundere civilă auto în calitate de membri.

cartea verde 1 (2)

Riscul excluderii BNAA din Sistemul Internațional de Asigurări Carte Verde a apărut după ce, timp de doar cinci săptămâni, de pe conturile BNAA au fost scoase, în mod fraudulos, 34 de milioane de lei.

Acești bani urmau să facă parte din fondul de garanție financiară externă pentru plata daunelor în caz de accident, condiție stabilită de Consiliul Birourilor Sistemului Internațional de Carte Verde. În loc de asta, banii au ajuns în soldul a două bănci comerciale din R. Moldova, controlate de același om de afaceri despre care presa a scris anterior că ar deține controlul și asupra unei bune părți a companiilor de asigurări care activează pe piață și dețin Carte Verde, Veaceslav Platon.

Comentarii