lukoil-banenr

Lovitură dură pentru automobiliştii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria! Autorităţile bulgare au decis radierea a mai multe maşini din registrul de stat!

Pilot Autoexpert

Despre acest lucru informează antena3, cu trimitere la sursă. Se pare că o astfel de decizie a fost luată de către parlamentarii de la Sofia pentru care explozia de maşini înmatriculate pe numele unor cetăţeni bulgari, dar conduse de cetăţeni străini, a însemnat o mare pierdere de buget.

Şi asta deoarece proprietarii, de regulă, evită să se deplaseze anual la vecinii bulgari pentru a-și reînnoi asigurarea auto, iar atunci când sunt implicaţi în accidente rutiere, pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Potrivit europalibera.org, din 11 milioane de euro recompense achitate anul trecut Fondul de garanție RCA a plătit șase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria!

Din acest motiv, maşinile cu numere de BG, care nu îşi au asigurarea RCA făcută în Bulgaria, riscă să fie radiate, iar proprietarii se vor trezi cu un morman de fiare.

Comentarii