lukoil-banenr

Ne pare o şagă, dar e departe de a fi o idee bună de a lăsa pe cineva să conducă automobilul fără a avea experienţa necesară. Această experienţă, privită prin prisma legii, ar însemna să fii atestat cu un permis de conducere, care garantează cumva faptul că eşti instruit pentru a face faţă oricărei siuaţii. Bine, aproape oricărei situaţii.

Pilot Autoexpert

Dar această lege nu e valabilă pentru toţi. Iată de ce polițiștii de patrulare au intensificat măsurile de prevenire și contracarare a abaterilor de la Regulamentul Circulației Rutiere. De la începutul  anului, pe întreg teritoriul țării, au fost depistați și sancționați 363 de persoane care au urcat la volanul mașinii fără a deține permis de conducere. Cu  amenzi s-au ales alți  89 de șoferi care au urcat la volan, deși au fost privați de dreptul de a conduce.

De asemenea, ofițerii de patrulare au documentat 37 de conducători auto care au predat conducerea autovehiculului unor persoane care nu au  permis de conducere,  ceea ce pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Reamintim, conform legislației în vigoare, persoanele care se urcă la volanul unei mașini trebuie să aibă vîrsta  de 18 ani împlinită  și să posede un permis de conducere corespunzător  cu excepţia celor care conduc motorete – 16 ani, în caz contrar,  riscă să fie sancționați contravențional.

Pentru evitarea evenimentelor neplăcute cu consecințe tragice, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii să nu întreprindă acțiuni care contravin legii.

Comentarii