lukoil-banenr

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere ”Giurgiulești-Galați” au depistat un autoturism de model BMW 525D, care figura în baza de date Interpol ca fiind furat. Reținerea a avut loc la data de 27 august curent, în timpul controlului de frontieră efectuat pe sensul de ieșire din țară.

Pilot Autoexpert

Mijlocul de transport era condus de către un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 33 de ani. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul se află la consemn Interpol, alerta fiind introdusă de către autorităţile Olandei.

Totodată, inspectorilor de frontieră le-au apărut suspiciuni referitor la autenticitatea împuternicirilor notariale emise pe numele șoferului și a soției acestuia, pretinse a fi eliberate de către o companie notarială din România. Astfel, în vederea elucidării circumstanțelor invocate, actele nominalizate au fost transmise spre verificare Centrului Comun de Contact Galaţi, care a intervenit cu un demers în adresa instituțiilor abilitate române pentru stabilirea veridicității datelor prezentate.

Răspunsul la solicitarea înaintată nu s-a aşteptat mult, astfel că a fost adeverit uzul de fals din actele de însoțire a mijlocului de transport reținut la sfârșitul lunii august. Autoritatea română a confirmat că mandatele respective nu sunt înregistrate în baza de date a biroului notarial indicat, fiind relevați și indici de falsificare a semnăturilor și ștampilelor aplicate. Momentan, mijlocul de transport rămâne indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere, concomitent, fiind inițiată o altă cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în actele oficiale, prevazută de art.361 al. (1) al Codului Penal.

Persoanele implicate în incident riscă o amendă în mărime de până la 300 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani

Comentarii