lukoil-banenr

Monopostul Sauber C32 este inspirat de accidentul lui Perez din 2011

Sauber a luat prin surprindere lumea Formulei 1 după ce a prezentat un design spectaculos pentru noul monopost C32 pentru sezonul 2013, care iese în evidenţă prin lăţimea foarte scăzută a plăcilor exterioare ale caroseriei.

Pilot Autoexpert

În mod la fel de surprinzător, designerul Matt Morris a dezvăluit că aspectul fizic a fost inspirat de accidentul suferit de fostul pilot al echipei Sergio Perez în calificările pentru Marele Premiu al startului Monaco din 2011 – mexicanul s-a lovit din lateral de un perete şi a deteriorat semnificativ plăcile exterioare ale caroseriei.

„Perez a avut un accident major la Monaco cu câţiva ani în urmă, iar atunci când am primit monopostul înapoi şi am văzut cum arătau plăcile exterioare ale caroseriei ne-am întrebat dacă putem face asta. Plăcile exterioare reprezintă o mişcare îndrăzneaţă, un design îndrăzneţ, dar suntem destul de încrezători. Una dintre uriaşele provocări este împachetarea radiatoarelor. La fel ca toate lucrurile din Elveţia, am reuşit să facem asta la timp”, a declarat el.

Comentarii