lukoil-banenr

“Monstrul” Peugeot 208 T16 a încheiat primele teste înainte de Pikes Peak

Testul noului Peugeot 208 T16 a fost derulat pe Mont Ventoux, în sudul Franţei, iar modelul a fost condus de Sebastien Loeb, multiplu campion mondial WRC. Echipa Peugeot Sport a blocat temporar drumul şi i-a oferit posibilitatea lui Loeb să ducă la limite noul bolid francez chiar pe traseul virajat, în vederea încercării limitelor modelului pe un traseu cu asfalt similar cu cel găsit la Pikes Peak şi condiţii atmosferice similare. Însă principala diferenţă între Pikes Peak şi Mont Ventoux este nivelul maxim al altitudinii, Pikes Peak atingând 4.301 metri la cel mai înalt punct al traseului, pe când Mont Ventoux are 1.909 metri la cel mai înalt punct al traseului.

Pilot Autoexpert

„Nu mă mai impresionează puterea, m-am obişnuit deja. Mă surprinde viteza la care îţi ”apar” virajele în faţă, diferită de senzaţia de pe circuit la aceeaşi viteză. Pe circuit, avem mereu o plăcuţă care îţi arată că mai ai 100 de metri până la viraj. Aici, te poţi trezi în treapta a cincea sau a şasea şi vei fi nevoit să frânezi, că vezi că ai muntele în faţă”, explică Sebastien Loeb, deţinătorul a nouă titluri de campion mondial de raliu.

Echipa Peugeot Sport va ajunge la Pikes Peak luna viitoare pentru a calibra şi pregăti modelul pentru marea cursă de viteză în coastă. Testele vor începe pe 8 iunie, iar cursa este programată pe 30 iunie, care spre deosebire de anii trecuţi, are traseul asfaltat integral.

Comentarii