lukoil-banenr

După ce ieri am aflat din presa locală, că ofiţerii SPIA în comun cu Procuratora Anticorupţie, au descins la sediul CUMTR , iată că astăzi revenim cu noi informaţii cu privire la acest caz. Procurorul Eduard Harunjen a relatat pentru Realitatea.md că este vorba de „absolvirea ilegală de răspundere contravențională a unor șoferi prin ștergerea unor informații”.

Pilot Autoexpert

În speță, mai mulți agenți economici care dețin mașini de serviciu aveau înțelegeri cu unii conducători ai Centrului, prin care își permiteau să încalce regulile circulației rutiere, având siguranța că informațiile vor fi șterse din baza de date. De aici vine şi răspunsul la întrebarea „de ce unii încalcă fără remuşcări”. Astfel, conducătorii Centrului favorizau încălcarea regulilor de către șoferii întreprinderilor, contra unor sume de bani.

Tot ieri, un șef de secție și un inspector de la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare, au fost reținuți pentru 72 de ore fiind bănuiţi în două dosare penale, deschise pentru corupere pasivă şi abuz de serviciu. 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, factorii de decizie din cadrul CUMC, în schimbul anumitor sume de bani, ar fi favorizat pe parcursul anului trecut, anumite persoane fizice şi juridice. Mai exact, acestea ar fi fost absolvite de pedepse contravenţionale şi circa 2304 puncte de penalizare pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere, totodată supunând riscului ceilalţi participanţi la trafic.

Potrivit materialelor cauzei penale, în urma acestor acţiuni ilegale, bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 262 mii lei.

Comentarii