lukoil-banenr

Asta se numește Johammer J1 și este una dintre cele mai interesante motociclete pe care s-ar putea să le conducem în viitorul apropiat.

Pilot Autoexpert

Noua motocicletă electrică este creaţia unei mici firme austriece, Hammerschmid Maschienebau. Maeștrii de acolo au început dezvoltarea acestei motociclete de acum 6 ani. Atunci proiectul se numea Biiista, denumire care a rămas inscripţionată pe carenă, în partea inferioară.

Johammer J1 este oferit în două versiuni, diferenţiate de tipul de baterii: J1.150 beneficiază de o baterie de 8,3 kWh şi asigură o autonomie maximă de 150 km, iar J1.200 are o baterie de 12,7 kWh, ceea ce îi conferă o autonomie maximă teoretică de 200 km. Practic, această variantă este și motocicleta electrică având cea mai mare autonomie la o singură încărcare. Compania garantează bateriile pentru un rulaj de 200.000 km, precum şi faptul că, după patru ani, capacitatea va fi mai redusă cu maximum 15%, ceea ce ar însemna că ar trebui să se obţină o autonomie de 170-180 km şi când motocicleta va deveni second-hand. Motorul electric de 11 kW este integrat în roata spate.

Alături de designul nonconformist, Johammer J1 se lansează şi cu o serie de idei tehnologice foarte interesante, cum ar fi: sistemul de direcţie şi frânare până la integrarea amortizoarelor în cadrul din aluminiu și afişările informaţiilor în oglinzile retrovizoare.

Preţurile motocicletei futuriste se potrivesc look-ului: cea mai ieftină versiune Johammer J1.150 porneşte de la 23.000 de euro, iar J1.200 de la 25.000 de euro. Un preț potrivit dacă luăm în considerente poluarea zero şi experienţa de neuitat la ghidon.

johammer-electric-moto-015

johammer-electric-moto-016

johammer-electric-moto-017

johammer-electric-moto-004-1

Comentarii