lukoil-banenr

Motorul anului 2012 devine accesibil şi pentru noul Ford Mondeo

Ford Mondeo va primi motorul 1.0 EcoBoost, anunţă reprezentanţii mărcii. Mondeo este cel mai voluminos model animat de unitatea cu trei cilindri în linie realizată de Ford şi premiată cu distincţia „International Engine of The Year 2012”. Propulsorul 1.0 EcoBoost înlocuieşte motorul 1.6 aspirat de 120 CP oferit în gama Mondeo. Pe lângă puterea şi cuplul suplimentar, unitatea are emisii de CO2 mai mici cu 26 de grame pe kilometru alături de un consum de carburant micşorat.

Pilot Autoexpert

“Tehnologiile de astăzi le oferă clienţilor mai mult din mai puţin. Afirmaţia e valabilă atât pentru motoare, cât şi pentru computere sau smartphone-uri, iar noul Mondeo 1.0 EcoBoost livrează tehnologie de top care le oferă clienţilor beneficii concrete”, a declarat Barb Samardzich, vicepreşedinte al departamentului de dezvoltare de la Ford of Europe.

Unitatea 1.0 EcoBoost are o putere maximă de 125 CP atinsă la 6.000 rpm şi un cuplu maxim de 170 Nm oferit la 1.800 rpm. În regim de overboost, motoarul poate oferi 200 Nm încă de la 1.450 rpm. Emisiile de CO2 ale acestui propulsor sunt mai mici de 130 de grame pe kilometru chiar şi atunci când îl echipează pe Mondeo, spun oficialii Ford. Pentru moment, datele privind acceleraţia 0-100 km/h, viteza maximă şi consumul mediu nu au fost publicate.

Comentarii