lukoil-banenr

Mustang se europenizează

Pentru americani, muscle-car-urile au reprezentat dintotdeauna un element exponențial. Fie că e vorba de tineri rebeli, care vor să-și pună în acțiune adrenalina, sau de adulți în toată firea care se aflau în mijlocul unei crize de vârstă, muscle-car-urile și-au găsit loc în garajurile yankeilor. Mult mai pragmaticii europeni însă, le-au privit mereu cu scepticism. Sunt mari, zgomotoase, consumă, poluează și se conduc diferit față de mașinile nemțești sau franțuzești.

Pilot Autoexpert

Tocmai din aceste motive se pare că Ford vrea să-l ajusteze pe Mustang pentru a fi și pe placul europenilor. Cu alte cuvinte, se va face o trecere de la musce-car la un coupé cu tente mai degrabă asiatice, după cum se poate vedea și în randările alăturate. Astfel, următoarea generație Mustang va renunța la câțiva cm și la câteva elemente din metal, pentru a deveni mai mic și mai ușor. Pentru oaerodinamică mai bună designul va suferi și el modificări. Și uite așa, după o istorie de 50 de ani, Mustang se descotorosește de aspectul retro, îmbrățișând un design futurist. Totuși, vor continua să fie prezente elemente care să ne țină vie amintirea armăsarului din anii trecuți, cum ar fi geamurile trapezoidale din spate sau stopurile cu trei lentile.

Diferențe importante se vor găsi și sub caroserie. Pentru a fi mai mult pe placul celor de pe bătrânul continent, Mustang își va modifica, pentru prima oară în istorie, suspensiile. Rigidă până acum,suspensia spate ar putea fi începând din 2015 independentă. Însă nu este singura diferență. Pentru un consum redus și noxe mai mici, se preconizează că și clasicul V6 va suferi modificări, fiind înlocuit cu un motor în 4 cilindri, în linie.

Astfel, doar pentru a avea un mai mare succes și în celealte continente, se pare că Ford va spune „Da!” compromisului și va schimba în totalitate ADN-ul unuia dintre cele mai clasice modele americane. Toate acestea sunt însă doar speculații. Dacă se vor confirma sau nu, vom afla în viitor. Cel mai târziu, la Salonul Auto de la New York din 2014, atunci când se preconizează că se va avea loc lansarea Fordului Mustang 2015.

Comentarii