Imagine: publika.md
lukoil-banenr

Vlad Plahotniuc a declarat că „polițiștii NU vor mai avea voie să oprească șoferii în trafic”, decât atunci când are loc vreo operaţiune specială pe linia combaterii consumului de alcool la volan sau/și alte tipuri de acțiuni tematice pentru creșterea siguranței în trafic.

Pilot Autoexpert

Încă un subiect relevant, discutat astăzi, a fost din domeniul asigurării ordinii publice, mai exact abuzul semnalat tot mai des de cetățeni, chiar și de mass media, în legătură cu activitatea în trafic a unor reprezentanți ai Poliției Rutiere. 

Am cerut în urmă cu ceva timp colegilor din Guvern să vină cu o analiză, și am aflat, că în cadrul procesului de reformă de acum câțiva ani, sute de polițiști, a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenți de poliție rutieră.

S-a constatat, că în loc de 300 de agenți de poliție rutieră, astăzi avem peste o mie, și toți nu fac altceva decât să oprească mașini, în special fără motiv, așa-zise controale de rutină, care devin în realitate hărțuire a oamenilor si generatoare de corupție. Împreună cu colegii, am solicitat de la responsabilii din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri.

Oamenii trebuie lăsați să circule în pace, atât timp cât nu au comis încălcări, și totodată poliția trebuie să se concentreze pe intervenția foarte fermă în cazuri concrete de ilegalitate în trafic. Trebuie să fie rapid identificați și sancționați cei, care au consumat alcool sau se comportă violent la volan. Însă, de fiecare dată, urmează să fie respectate normele legii. 

La această etapă vă comunic doar că, polițiștii NU vor mai avea voie să oprească șoferii în trafic decât atunci, când ultimii încalcă legea sau când au loc acțiuni speciale pe linia combaterii consumului de alcool la volan și alte tipuri de acțiuni tematice pentru creșterea siguranței în trafic.  Acestea sunt unele dintre temele discutate astăzi, față de care Partidul Democrat a decis să ia atitudine„, a declarat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc

Totodată, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a declarat că se va reacționa de acum încolo la solicitările și problemele semnalate, se vor discuta săptămânal cu colegii din Parlament și Guvern și vor încerca, de fiecare dată, să vină cu soluții concrete.

 

Comentarii