lukoil-banenr

Se pare că nu doar în Moldova cele mai populare şi mai dorite maşini sunt crossoverele şi SUV-urile. Europenii au prins la rândul lor gustul vehiculelor premium cu capacităţi sporite în off-road.

Pilot Autoexpert

Statisticile ne arată că segmentul SUV-urilor compacte a crescut impresionant în ultimii ani. Pe lângă acestea însă, SUV-urile premium sunt şi ele la mare căutare, chiar dacă sunt mult mai scumpe. Analiza efectuată de Jato Dynamics ne arată că acest segment a crescut cu până la 33% ajungând la o valoarea de 185.000 de unităţi. De menţionat ă este cea mai mare creştere după cea a suv-urilor compacte (37%).

Însă anul acesta vânzările vor depăşi valoarea de 235.000 de unităţi iar aici vorbim de un nou record. Cel mai bine cotat este Volvo XC90 care după nouă luni de la lansare a reuşit să se apropie foarte mult de liderul segmentului BMW X5. Dacă îşi vor menţine ritmul, SUV-ul suedez îşi va depăşi concurenţa până la finele anului.

Momentan însă, BMW X5, cel care a dat naştere segmentului Sport Utility Vehicle, este cel mai cumpărat (28.601), urmat de Volvo XC90 (26.860) şi Audi Q7 (24.535). Curios este  faptul că şi în Moldova X5-ul se vinde la fel de bine. Revenind însă la topul SUV-urilor din Europa, aflaţi că pe locul patru s-a clasat Mercedes-Benz cu GLE cu 22.409 unităţi livrate iar Range Rover Sport încheie clasamentul pentru primii cinci cu 21.767 modele vândute clienţilor.

Lui Porsche Cayenne, Land Rover Discovery, Range Rover, Jeep Grand Cherokee şi BMW X6 le revin poziţiile 6 – 10.

Test Drive: Volvo XC90 Inscription D5 privit prin prisma AutoExpert!

Comentarii