lukoil-banenr

New Maserati Quattroporte

După ce a publicat un set de imagini oficiale cu noua generaţie Quattroporte, Maserati revine cu informaţii oficiale ale noii sale limuzine.

Pilot Autoexpert

Modelul italienilor se va folosi de serviciile unui V6 pe benzină în echiparea de bază. Motorul, dezvoltat de Ferrari, are o capacitate de 3.0 litri şi livrează 410 cai putere. Resursele sunt suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 5 secunde şi pentru o viteză maximă de 285 km/h. Unitatea ar urma să fie folosită şi pe viitoare modele Alfa Romeo.

Alături de motorul V6, Maserati Quattroporte va avea şi o versiune de vârf, animată de un V8 de 3.8 litri, echipat cu injecţie directă şi dublă supraalimentare. Unitatea va fi capabilă să furnizeze 530 de cai putere şi 670 de Nm. Cu ajutorul unei funcţii overboost, valoarea cuplului motor poate urca până la 720 de Nm.

Cu asemenea resurse, Quattroporte poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 4.7 secunde, asigurând în acelaşi timp şi o viteză maximă de 307 km/h.

Ambele motorizări vor fi asistate de o transmisie automată ZF, cu opt rapoarte. Unitatea va direcţiona resursele doar către puntea spate, ori către ambele punţi în cazul versiunilor cu tracţiune integrală.

Noul Quattroporte vine cu o platformă nouă, de tip monococă, din oţel, cu aluminiu folosit la îmbinări şi la părţile mobile. Suspensia este complet independentă pe ambele axe. Chiar şi datorită folosirii unor materiale noi, Quattroporte rămâne un model destul de greu, cu o masă totală de 1900 de kilograme. Dimensiunile vor garanta un portbagaj generos, de 530 de litri.

Comentarii