lukoil-banenr

New Mercedes-Benz S-Klasse: detalii tehnice

Renumitul autoproducător german, Mercedes-Benz, vrea să revoluţioneze segmentul berlinelor de lux cu noua generaţie a modelului S-Klasse în luna aprilie a anului viitor, atunci când este programat debutul oficial al limuzinei din Stuttgart. Modelul va stabili noi standarde tehnologice în segment.

Pilot Autoexpert

Aici puteţi vedea lista tehnologiilor pe care le va primi noua navă amiral de la Mercedes-Benz:

Distronic Plus – un sistem cruise control care include acum şi funcţia Steering Assist. Mai exact, sistemul detectează prezenţa mânii pe volan şi ajustează direcţia dacă automobilul părăseşte banda de circulaţie. De asemenea, cruise controlul frânează şi accelerează între 30 km/h şi 200 de km/h.

Crossing Traffic Braking Assistance – sistemul include o funcţie de frânare automată de urgenţă, setată să funcţioneze până la o viteză de 72 de km/h, care vine în plus cu o tehnologie ce recunoaşte traficul din intersecţiile pe care urmează să le traversezi. O premieră mondială, potrivit germanilor.

Traffic Sign Recognition – sistemul şi-a îmbunătăţit recunoaşterea semnelor de circulaţie, fiind capabil să citească şi şoselele închise, semnele de interzicerea a circulaţiei şi restricţiile temporare de viteză.

Attention Assist – sistemul a fost de asemenea îmbunătăţit şi monitorizează eventualele stări de oboseală ale şoferului între 59 şi 200 de km/h.

Parcare Automată – sistemul îi va permie limuzinei să execute parcări laterale autonome, la o viteză de până la 9 km/h. Maşina va putea să şi părăsească singură locul de parcare. De asemenea, Mercedes oferă asigurări că S-Klasse va putea parca şi în spaţii mai lungi cu doar un metru decât automobilul.

Rear Impact Avoiding – sistemul detectează eventualitatea unui impact posterior. Dacă incidentul urmează să aibă loc în timp ce maşina dumneavoastră staţionează, S-Klasse va aprinde luminile de avarie. În cazul unui impact, S-Klasse blochează frânele pentru a evita un al doilea impact.

Centuri de siguranţă îmbunătăţite – pentru pasagerii din faţă, un sistem special împinge pasagerii în scaune în eventualitatea unui impact. Pe bancheta din spate avem centuri de siguranţă pretensionate, care se ridică cu 70 de mm pentru a nu incomoda pasagerii şi sunt prevăzute chiar cu un airbag.

Iluminarea LED – toate funcţiile de iluminare ale noului S-Klasse vor avea LED-uri. Această tehnologie va permite folosirea luminii de drum în permanenţă, obturând fasciculul luminos atunci când este detectat trafic din celălalt sens de mers.

Iluminarea pietonilor – blocurile optice ale noului S-Klasse vor fi conectate la un set de senzori infraroşu, care detectează prezenţa pietonilor. În direcţia acestora este orientat un fascicul de lumină, pentru ca şoferul să îi vadă mai bine.

Lumini LED posterioare – acestea sunt mai intense pe timp de zi, pentru a fi observate mai bine, în vreme ce seara, în traficul aglomerat, ele îşi reduc intensitatea pentru a nu-i deranja pe ceilalţi participanţi la trafic.

Sistem Night-vision îmbunătăţit – tehnologia poate detecta animalele de la 100 de metri şi pietonii de la 160 de metri, pe timp de noapte.

Comentarii