lukoil-banenr

Nissan a confirmat apariţia ediţiei GT-R Nismo

Pilot Autoexpert

Gama de performanţă Nismo a celor de la Nissan continuă să se dezvolte. Iar după prezentarea oficială a lui 370Z Nismo, cei de la Nissan au confirmat astăzi faptul că şi cel mai sportiv model din gama proprie, GT-R, va beneficia de o astfel de versiune radicală.

Viitorul Nissan GT-R Nismo a fost confirmat chiar de către Carlos Ghosn, şeful Renault-Nissan, care a anunţat vestea într-o conferinţă de presă desfăşurată la Yokohama, Japonia, acolo unde divizia Nismo îşi stabileşte începând de astăzi cartierul general.

„Ar fi de neconceput pentru noi să dezvoltăm o gamă de modele de stradă Nismo fără să includem aici şi modelul GT-R. Automobilul standard este deja un supercar cunoscut la nivel mondial, iar performanţele lui GT-R pe circuit reflectă pasiunea şi talentul echipei Nismo. GT-R Nismo va fi o maşină cu adevărat specială şi abia aştept să pot s-o pilotez”, a declarat Carlos Ghosn la inaugurarea sediului Nismo din Yokohama.

Gama de modele Nismo oferită de Nissan în Europa constă într-o versiune de 200 de cai putere a lui Juke. La finalul acestui an va putea fi comandat 370Z Nismo, urmând ca Nissan să-şi dezvolte ulterior treptat linia de performanţă cu alte versiuni şi alte modele. În planul pe 2014 există şi o versiune Nismo Plus a lui Juke.

Nissan a mai anunţat că va continua dezvoltarea unor prototipuri experimentale cu care se va alinia la startul curselor de anduranţă ale lumii – anul 2014 va aduce o premieră absolută în motorsport: Nissan va lua startul ca invitat la Cursa de 24 de ore de le La Mans cu un prototip full-electric.

Comentarii