lukoil-banenr

Nissan a dezvoltat un crossover pur ecologic

Nissan va debuta la Salonul de la Paris cu un nou concept, denumit oficial TeRRA. Spre deosebire de prototipurile care previzualizează doar linii de design noi şi indicii despre viitoarele modele ale mărcii, Nissan TeRRA îşi propune să expună şi un nou concept de propulsie pe pile de hidrogen, despre care constructorul japonez spune că este perfect fezabilă până în 2020.

Pilot Autoexpert

„Acest concept arată că, în momentul în care tehnologia pilelor de hidrogen va deveni cu adevărat accesibilă, suntem pregătiţi să scoatem pe piaţă un model care se bazează pe aceasta”, afirmă Nissan în comunicatul de presă ataşat primelor fotografii oficiale ale prototipului său.

Construit la dimensiunile unui Qashqai – de unde şi unele ipoteze legate de faptul că noul concept prefigurează viitorul Qashqai 2 – Nissan TeRRA este o soluţie destinată mai ales zonelor urban, şi nu rulării în off-road. Conceptul japonez beneficiază de două motoare electrice – câte unul pe fiecare axă – alimentate de celule de hidrogen cu o densitate a puterii de 2.5 kW/L. Un astfel de sistem de propulsie elimină neajunsurile pachetelor electrice de astăzi (autonomia bateriilor, locuri şi timp de încărcare), hidrogenul urmând să fie disponibil, practic, la pompe asemănătoare cu cele actuale pentru benzină.

La capitolul design exterior, japonezii au depus mult efort şi au reuşit să şlefuiască un crossover destinat generaţiei tinere. La interior, Nissan propune un habitaclu sculptat în lemn şi materiale din acril, iar instrumentele de bord pot fi detaşate pentru a le utiliza în calitate de tabletă.

Desi oficialii Nissan ne-au avertizat inca de la bun inceput ca Terra este doar un studiu de design ce nu vine sa prezinte tehnologii noi, conceptul nipon dispune de un tren de rulare foarte inteligent.

Comentarii