lukoil-banenr

Japonezii de la Nissan au dezvăluit specificaţiile tehnice complete ale motorului pe benzină care va fi disponibil pe modelul experimental Nissan ZEOD RC, cu care şi-a câştigat dreptul de a participa în Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 13-14 iunie 2014.

Pilot Autoexpert

Numit Nissan DIG-T R, acesta este de tip turbo în trei cilindri, are capacitatea de 1.5 litri şi va fi capabil să genereze tocmai 400 de cai putere. Unitatea pe benzină iese în evidenţă şi prin dimensiunile foarte scăzute: are o înălţime de 50 cm, o lungime de 40 cm şi cântăreşte doar 40 de kilograme.

Pe lângă motorul pe benzină, Nissan ZEOD RC va utiliza şi un motor electric suficient pentru ca modelul experimental să poată parcurge un tur întreg pe circuitul de la Le Mans în regim complet electric. Practic, primul tur al fiecărui stint va fi parcurs numai pe baza energiei furnizate de acumulatorii Li-Ion.

Nissan a efectuat săptămâna trecută primele teste cu ZEOD RC, iar până la cursa de anduranţă din luna iunie mai are programate alte 20 de zile de evaluare.

Reamintim că Nissan ZEOD RC, al cărui nume provine de la Zero Emission On Demand Race Car, va ocupa celebrul Garaj 56 din paddock-ul circuitului de la Le Mans dedicat vehiculelor experimentale. În paralel, Nissan se pregăteşte deja pentru participarea la clasa LMP1 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans începând din sezonul 2015.

Nissan-ZEOD-RC-motorblok-04

Nissan-ZEOD-RC-motorblok-06

Nissan-ZEOD-RC-motorblok-07

Comentarii