lukoil-banenr

Nissan Friend-ME – un concept sport dedicat tinerilor din China

Pilot Autoexpert

Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai un concept numit Friend-ME, care este conceptul unei berline sportive cu patru locuri gândită special pentru clienţii tineri din China. Acest concept este rezultatul colaborării dintre Nissan Design China din Beijing şi Nissan Global Desing Centre. Proiectul a fost coordonat de Shiro Nakamura, vice-preşedinte Nissan şi şeful departamentului de design.

Designul prezentat de acest concept este unul sportiv, cu gardă la sol mică şi console reduse în faţă şi spate, ceea ce îi conferă un look agresiv. Nissan va folosi un sistem PureDrive hybrid pentru propulsia acestui model. Interiorul este futurist cu o consolă centrală digitală ce se întinde până între cele două locuri din spate. Cele patru locuri sunt separate pentru a sublinia faptul că ocupanţii acestui automobil sunt egali. Fiecare dintre pasageri poate accesa un ecran unde sunt afişate informaţii despre vehicul.

Numărul clienţilor cu o vârstă mică a crescut semnificativ în China în ultimii ani – sunt deja peste 240 milioane de chinezi născuţi în 1980, ei fiind targetul principal pentru o eventuală versiune de serie a conceptului Nissan Friend-ME.

Comentarii