lukoil-banenr

Nissan Leaf 2013 debutează la Geneva

Pilot Autoexpert

Nissan Leaf a fost construit, până acum, doar în Japonia, însă din 2013, Nissan va asambla maşina electrică în două noi teritorii – Europa şi Statele Unite ale Americii, versiunea europeană a lui Nissan Leaf 2013 îşi va face debutul la Salonul Auto Geneva 2013.

Versiunea modificată a coupe-ului bavarez cu patru uşi iese în evidenţă datorită constrastului exterior remarcabil, redat prin combinarea caroseriei de culoare cărămiziu mat cu numeroase elemente stilistce realizate din fibră de carbon – prelungirea ataşată spoilerului faţă şi difuzorul de aer integrat în designul spoilerului spate.

Faceliftul european al lui Nissan Leaf aduce câteva modificări estetice minore, dar şi câteva modificări de ordin tehnic, care îmbunătăţesc autonomia. Cei de la Nissan spun că au instalat un nou sistem de încălzire a bateriilor în condiţii de temperaturi scăzute, ceea ce a dus la creşterea autonomiei până la aproximativ 230 km. Pe lista de opţionale se află acum un încărcător de 6,6 kW care scade timpul necesar pentru încărcarea bateriilor.

Atât maşina, cât şi bateriile sunt construite în Marea Britanie, iar preţul unui Nissan Leaf a scăzut cu 3.000 de euro.

Comentarii