lukoil-banenr

Compania de cercetare Jato Dynamics, a publicat recent un raport care vizează vânzările de mașini electrice din primele două luni ale anului 2018, pe baza unor date obținute pe cele mai importante 35 de piețe din lume.

Pilot Autoexpert

Marea veste este că Nissan Leaf a pierdut titlul de cel mai vândut vehicul electric din lume în favoarea EV-ului chinezesc Baic EC. Vehiculul produs în China s-a comercializat într-un număr de 15.132 de exemplare, în creștere nemaipomenită cu 329%, în timp ce modelul Leaf s-a oprit la pragul de 10.881 de unități vândute. Astfel, creșterea de 34% înregistrată de modelul nipon nu a fost suficientă pentru a rămâne pe poziția de lider.

Locul trei în topul celor mai vândute EV-uri este completat de un alt model provenit din China, Jac IEV 5 vândut într-un număr total de 6.118 unități, în timp ce Renault Zoe ocupă locul 4 cu 4.401 unități. Modelul francez, care defapt este cel mai popular pe continentul european, a înregistrat la nivel global o scădere dramatică de 19%.

Toate cele 3 modele marca Tesla se află în top 10, însă cu evoluții modeste. Noul Model 3 s-a comercializat în 4.047 de unități și a intrat pe locul 8, fiind foarte aproape de cifrele înregistrate de Model S, 4.156 de unități livrate, în scădere cu tocmai 40%. Și Model X a suferit o scădere simțitoare de 25%, la numai 3.674 de unități, element care confirmă faptul că lansarea Model 3 a afectat producerea celorlalte două modele ale companiei din Silicon Valley, în ciuda declarațiilor optimiste ale lui Elon Musk.

Comentarii