lukoil-banenr

Noul Nissan Murano, prezentat la Salonul Auto de la New York care are loc în aceste zile, beneficiază de noua parte frontală implementată de japonezi în gama lor. Vorbim despre grila faţă în formă de „V”, blocurile optice „bumerang” şi parbrizul înclinat prezentat de conceptul Resonance şi introdus apoi pe noile generații X-Trail şi Qashqai.

Pilot Autoexpert

Japonezii ne bucură și la interiorul noului Murano cu un design nou, care include noi scaune frontale, o planşă de bord schimbată, ornamente din lemn şi metal, sistem multimedia cu ecran tactil cu diagonala de 7 inch, un nou afişaj al computerului de bord, de înaltă rezoluţie şi multe altele. Pe lista de opţionale se află scaunele cu încălzire şi răcire, sistemul audio Bose cu 11 difuzoare, blocuri optice cu LED-uri şi jante din aliaj cu diametrul de 20 inch. Lista de sisteme de siguranţă include tehnologia „Moving Object Detection”, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la coliziunea frontală şi de frânare automată pentru prevenirea impactului.

Printre elementele noi se numără sistemul „Cross Traffic Alert” (CTA), care foloseşte un radar pentru a detecta vehiculele în mişcare care se apropie de Murano din stanga sau din dreapta atunci când acesta părăseşte spaţiul de parcare, sistem care ar putea preveni accidentele cauzate de vizibilitatea slabă în parcările aglomerate.

Așa cum lansarea noului Murano are loc pe pământ american, oficialii mărcii nipone nu au precizat toate motorizările care vor echipa SUV-ul lor de segment D, fiind anunţată doar unitatea dedicată pieţei din America de Nord, un V6 de 3.5 litri, care furnizează 260 CP şi 325 Nm, iar pe piaţa din Europa, Murano este aşteptat şi în compania unei motorizări diesel.

Showroom-urile mărcii vor primi primele unităţi Nissan Murano în ultima parte a anului curent.

Comentarii