lukoil-banenr

Nissan Pathfinder

După ce i-a dezvelit exteriorul la Salonul de la Detroit, Nissan ne invită acum înăuntru noului Nissan Pathfinder Concept. Încă de la începuturile sale, acum mai bine de 25 de ani, Pathfinder și-a propus să fie un SUV de familie. Nu știm cât de mult a reușit acest lucru până acum. Ceea ce știm este că odată cu noul Pathfinder, Nissan acordă mult mai multă importanță familiilor mari. Și cum nevoile și cerințele fiecărei familii se schimbă de la o generație la alta și Nissan își ajustează dotările, pentru a fi pe placul clienților.

Pilot Autoexpert

Mai exact, pentru a-și arăta afecțiunea față de toți pasagerii mașinii, Pathfinder mărește spațiul dintre scaune. Dacă la modelul actual, din cauza lipsei spațiului, rândul al treilea de scaune era destinat copiilor, la acest model pot lua loc și adulții, datorită spațiului mărit. Nissan vrea astfel să arate că oferă o atenție deosebită fiecărui membru al familiei și nu face nicio diferențiere între șofer și ocupanții locurilor din spate. Accesul către al treilea rând de scaune se face mai ușor acum, grație ușilor mari din spate, al rabatării scaunelor de pe al doilea rând și al cursei de aproape 15 cm pe care acestea o pot face. Dacă nu ai copii cu tine și vrei să folosești mașina într-un scop utilitar, Pathfinder se poate transforma ușor într-o dubiță, prin rabatarea scaunelor din spate (vezi în video-ul de jos cum poți face asta).

Însă, pentru călătoriile lungi și plictisitoare când trebuie să-i duci pe copii la bunici (mda, la socri) Nissan îți sare în ajutor și îi ține pe micuți ocupați cu ajutorul ecranelor din tetierele scaunelor din față. Și, pentru copilul din tine, Nissan echipează și consola centrală cu un ecran ultra-inteligent, care are de toate: navigație, sistem hands-free pentru telefon, conectarea celor 13 boxe ale sistemului Bose la iPod sau oricare alt gadget și, cel mai interesant, are sistemul „Around View” cu ajutorul căruia poți avea o vedere panoramică asupra mașinii tale.

Tot la capitolul tehnologie, Pathfinder mai echipează mașina și cu o funcție de pornire a motorului de la distanță, pentru ca aceasta să te aștepte într-un mediu călduros/răcoros când te vei sui în ea. Și dacă tot am menționat de sistemul de climatizare, acesta își va face bine treaba în Nissan Pathfinder, indiferent de locul în care stai, datorită încălzirii individuale, pe fiecare zonă în parte.

Pe final, ca o concluzie, îl vom cita pe Al Castignetti, vice-președintele Nissan Division, care declară: „Având în spate o tradiție de 25 de ani, Pathfinder este pregătit să atace noi ținte și să răspundă cerințelor vieții de familie.”

Comentarii