lukoil-banenr

Festivalul de viteză de la Goodwood se apropie cu paşi rapizi, iar odată cu el şi marii producători de automobile, rând pe rând, îşi dezvăluie premierele mult-anticipate. Printre aceştia se numără şi Nissan, care a publicat recent primul teaser cu un nou model Nissan Juke-R NISMO.

Pilot Autoexpert

Chiar dacă denumirea vă este cunoscută deja, nu vă grăbiţi să îl confundaţi cu vechiul Juke-R. Este adevărat că cele două au foarte multe în comun, pe lângă denumire. Noul crossover, este construit respectând reţeta adoptată anterior care spune că pe caroseria lui Juke trebuie să fie plantate motorul dar şi transmisia preluate de la un Nissan GT-R. Iar dacă în trecut, Juke-R se putea lăuda cu doar 485 de cai putere, extraşi din V6-le turbo-aspirat de 3.8 litri, atunci noul model ar putea număra nu mai puţin de 592 de cai putere şi un cuplu motor de până la 652 Nm!

Deocamdată, racheta de buzunar, se prezintă a fi un prototip experimental, însă, dacă se vor găsi suficient de mulţi doritori de a achiziţiona maşinuţa , atunci cei de la Nissan o vor lansa într-o producţie limitată la câteva unităţi. Ce-i drept, preţul nu va fi unul dintre cele mai accesibile, aşa cum bunăoară, vechiul Juke-R se ridica la 590.000 de dolari.

Rămâne de văzut cum se va prezenta noul concept în cadrul Festivalului de la Goodwood, care va avea loc în data de 25 iunie.

Comentarii