lukoil-banenr

Nissan pregăteşte un coupe mai mic decât modelul 370Z

Autoproducătorul Nissan a conştientizat că poate fi un constructor auto de succes dacă mizează pe SUV-uri de orice tip şi pe maşini sport. Din acest motiv a decis să nu oprească aici dezvoltarea gamei, plănuind să lanseze în viitorul apropiat un nou model sport.

Pilot Autoexpert

Acesta urmează să fie un coupe cu două locuri, poziţionat sub actualul 370Z. Informaţia a fost dezvăluită de Andy Palmer, vice-preşedintele Nissan, în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia ”Car and driver” la Salonul Auto de la Detroit, aflat în plină desfăşurare.

Palmer a afirmat că noul coupe va fi o maşină ”pe care o vei iubi sau o vei urâ”, intuind astfel o strategie similară celei adoptate cu succes de Juke în segmentul SUV-urilor mici.

Palmer a anunţat că un concept care intuieşte designul versiunii de producţie va debuta în decursul acestui an, şi chiar dacă va fi poziţionat sub 370Z, modelul nu va concura cu gemenii Toyota GT86 şi Subaru BRZ, fiind realizat cu o abordare mai îndrăzneaţă, orientată către publicul tânăr.

Vice-preşedintele Nissan a mai precizat că maşina va fi una ”curată”, ce ar înseamna că ar putea fi echipată şi cu o soluţie alternativă de motorizare.

Nissan ESFLOW Concept, prezentat în cadrul mai multor expoziţii auto în anul 2011, imaginile căruia le puteţi vedea în galeria foto din acest material, ar putea servi drept model de inspiraţie pentru cum ar arăta noul supercar mic japonez, succesul căruia pare a fi garantat chiar din acest moment, când se află doar la etapa de proiectare.

Comentarii