lukoil-banenr

Nissan pregătește un rival pentru VW Golf

Nissan va lansa în anul 2014 un rival pentru bestsellerii Golf și Focus, marcând astfel o revenire în rândul hatchback-ulurilor de familie, de la retragerea modelului Almera, în 2006. Noul autoturism al casei auto va fi construit la fabrica din Sunderland.

Pilot Autoexpert

Încurajați de rezultatele pozitive afișate de crossoverele Qashqai și Juke, niponii de la Nissan au decis să ofere un model de impact, înțelegând totodată că este necesar să ofere ceva cu totul diferit.

Decizia de a intra în segmentul C a fost luată cu 18 luni în urmă, designul mașinii urmând a avea ca sursa de inspirație SUV-ul Qashqai, precum și conceptul Invitation, prezentat la Geneva la începutul acestui an.

„Designerii noștri au venit cu o propunere emoțională, bazată pe Qashqai. Are o doză de obrăznicie”, a declarat Andy Palmer, șeful departamentului de strategie și planificare Nissan.

La capitolul motorizări, este de așteptat să figureze noul motor Renault 1.5 dCi, unități cu cilindree redusa, pe benzină, și propulsorul de 1.2 litri și trei cilindri DIG-S. Nissan va oferi noul model doar în varianta de caroserie cu cinci uși.

Comentarii