lukoil-banenr

Producătorul japnez Nissan promovează puternic noua divizie de performanţă Nismo pentru a câştiga de partea sa publicul pasionat de cai putere şi versiuni performante. Drept indiciu ne servesc planurile de a da naştere unor derivate Nismo pentru aproape toate modelele din gamă.

Pilot Autoexpert

Astfel, nici noul Qashqai nu face excepţie. Potrivit preşedintelui executiv Nissan, Andy Palmer, o versiune Qashqai Nismo este deja în curs de dezvoltare. Oficialul nu a dezvăluit data de lansare a derivatului sportiv, însă a făcut câteva precizări referitoare la ceea ce vom vedea sub capota lui pentru revista britanică „Car”.

În cazul viitorului Qashqai Nismo vom asista la un transplant de tehnologie de la fratele mai mic Juke, implicit la folosirea motorului pe benzină de 1.6 litri. Acesta ar urma să dzvolte însă 215 cai putere, similar derivatului Juke Nismo RS, expus săptămâna trecută la Salonul Auto de la Los Angeles.

Pentru un ansamblu armonios, Qashqai Nismo va avea parte alături de motorul performant şi de o suspensie ceva mai rigidă, de o direcţie modificată pentru mai multă precizie şi de un kit aerodinamic eficientizat.

Comentarii