lukoil-banenr

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Serviciului Situații Excepționale au intervenit în cel puţin nouă situații de deblocare a mijloacelor de transport care au derapat de pe traseu sau au rămas blocate în zăpadă pe drumurile din țară. Primul caz în care a fost nevoie de ajutorul pompierilor, a avut loc în apropiere de localitatea Vatra raionul Strășeni.

Pilot Autoexpert

Ninsorile abundente dar şi drumurile prost curăţate le-a dat mari bătăi de cap şoferilor din ţară. Iar dacă unii dintre ei s-au descurcat cu o funie şi cu o mână de ajutor, atunci alţii au fost mai puţin norocoşi, ajungând cu maşinile blocate pe acostament ca urmare a derapajelor incontrolabile. Cei din urmă au apelat la SPCSE şi din fericire au scpăpat cu bine.

În raionul Străşeni, un autoturism în care se aflau doi maturi și doi copii mici a derapat de pe traseu și a ajuns înt-un șanț. Salvatorii au fost alertați pentru a tracta mijlocul de transport și a debloca copiii din mașină. Operaținea de salvare a fost efectuată cu succes, iar oamenii din interiorul mijlocului de transport nu au avut de suferit. O altă intervenție a pompierilor a fost necesară în localitatea Pitești, raionul Ungheni. De această dată o ambulanță care se grăbea la un pacient a rămas blocată în nămeți. Salvatorii au reușit tractarea mijlocului de transport, iar ambulanța și-a putut continua drumul.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au intervenit la tractarea mijlocelor de transport pe drumuri în raioanele Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Ungheni. În această perioadă au avut loc 48 de intervenții, în mare parte la tractarea autoturismelor, acordarea primului ajutor calificat SMURD, dar și lichidarea focarelor de ardere.

Salvatorii atenționează populația că pe drumuri se circulă în condiții de iarnă. Conducătorii auto se pot porni la drum doar dacă mijlocele de transport sunt echipate cu pneuri de iarnă. Mai mult, oamenii sunt rugați să-și mențină bateria telefonului mobil încărcată pentru a putea apela serviciile de urgență într-o situație de risc.

sursa: dse.md

Comentarii