lukoil-banenr

Șoferii care circulă cu viteză și frânează doar atunci când văd camerele de supraveghere, după care își văd de goană, vor putea fi amendați! Polițiștii vor aplica amenzi, cu ajutorul unor camere de supraveghere de tip nou! Acestea vor fi instalate pe câteva porțiuni de drum considerate a fi cele mai periculoase și cu cele mai multe accidente, pentru a depista şoferii care depăşesc limita de viteză.

Pilot Autoexpert

Despre aceasta a anunțat șeful Centrului Unic, Dan Chirița, pentru un post de televiziune local. „Este camera instalată. Se fixează timpul când a intrat mașina în zona de supraveghere. Apoi el are de parcurs o distanță. La ieșire, la fel se fixează timpul. Acolo este clar definit cu ce viteză trebuie să circuli. Având distanța, având timpul, viteza se calculează prin împărțirea distanței la timp. Dacă vorbim de viteza medie, vorbim de locații unde este necesar neadmiterea accidentelor rutiere. Cunoaștem foarte bine câte probleme sunt în Măgdăcești, Ratuș, Peresecina.”

Astfel de sisteme au fost instalate în 10 locații din țară, dar și din capitala. Sistemul a fost testa pe o perioadă de câteva săptămâni, iar recent, şi-a intrat în rol astfel că amenzile au şi început să curgă.

poză informativă

Comentarii