lukoil-banenr

Noi imagini cu conceptul Jaguar C-X16

De fapt, sinceri sa fim, aceasta este chiar prima dragoste la prima vedere. Mai exact, conceptul constructorului britanic a reusit sa ofere aceeasi senzatie si in urma cu cateva luni, atunci cand a debutat in premiera mondiala la Frankfurt Motor Show 2011.

Pilot Autoexpert

De-a lungul istoriei, designerii Jaguar ne-au incantat privirile cu unele dintre cele mai frumoase creatii ale lumii, legendarul E-Type fiind cel mai bun exemplu care poate fi dat. De asemenea, numeroase aplauze se indreapta si catre automobilele din prezent, gama constructorului britanic inspirand emotie, pasiune, rafinament.. Iar aceasta ‘situatie’ se va regasi si in viitor, conceptul C-X16 fiind principalul vinovat pentru facerea acestei afirmatii.

La fel ca si conceptul C-X75, cea mai noua creatie a celor de la Jaguar impresioneaza prin designul sau unic. Agresivitatea este prezenta din plin insa, spre deosebire de alte masini, atragatorul C-X16 da dovada si de eleganta. O eleganta tipic britanica, care iti sare in ochi prin elemente de mare rafinament. Si daca vine vorba de atractii principale, ei bine atunci se poate spune cu mare usurinta ca intregul concept reprezinta insusi o atractie principala.

La fel ca exteriorul, si interiorul se bucura de acel ‘je ne sais quoi’ capabil sa-ti accelereze bataile inimii. Multi vor ramane perplecsi la vederea tapiteriei din piele, finisata intr-un rosu pur si simplu demonic. Apoi, suntem siguri ca exista si numeroase persoane care se vor lasa cucerite de insertiile de alcantara. Si, nu in ultimul rand, fani vor exista si atunci cand vine vorba de acele accente de fibra de carbon prezente la nivelul panoului de bord. Dar totusi, este cineva care sa nu iubeasca scaunele de tip bucket?

Referitor la partea tehnica, cel mai potrivit termen pentru a descrie noul Jaguar C-X16 Concept este cuvantul ‘hibrid’. Mai exact, ultima capodopera a constructorului britanic ascunde sub capota un propulsor V6 supraalimentat de trei litri, ce produce nu mai putin de 380 cai putere si 450 Nm. In plus, un motor electric integrat in cutia automata cu opt trepte livreaza celui aflat la volan alti 95 CP si 235 Nm, rezultatul final fiind uluitor: o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde si o viteza maxima de 300 km/h.

Comentarii