lukoil-banenr

Noi norme de emisii CO2: 95 grame pe kilometru începând cu 2020

Pilot Autoexpert

Uniunea Europeană a stabilit noile restricţii de emisii de CO2 pentru producătorii de automobile care activează pe această piaţă. Emisiile medii de 95 grame CO2 pe kilometru la nivel de gamă vor intra în vigoare începând din 2020. Discuţiile nu au fost derulate fără reproşuri, constructorii din Germania făcând presiuni asupra Comisiei Europene pentru a permite un set de norme mai relaxat decât cel propus iniţial în cadrul Parlamentului European.

Motivaţia producătorilor germani de automobile a fost motivată de prezenţa modelelor premium în portofoliile lor, care aduc venituri semnificative Uniunii Europene, atât prin costurile şi taxele aferente acestora, cât şi prin locurile de muncă asigurate de acestea. Aceste automobile au anumite limite referitoare la reducerea emisiilor de CO2, de unde şi solicitarea nemţilor în favoarea indulgenţei. Noile reguli ale Comisiei Europene se vor aplica treptat, pentru fiecare constructor în parte, în funcţie de măsurile luate în trecut în această privinţă. Excepţiile folosite în trecut au rămas valabile în continuare.

Respectiv, constructorii care produc mai puţin de 10.000 de automobile pe an pot aplica pentru reduceri mai mici ale emisiilor de CO2, iar producătorii pot să se asocieze în grupuri, care să acţioneze împreună în vederea reducerii emisiilor de CO2 ale vehiculelor din portofoliile acestora.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent1M
Articolul următorÎn vizită la Saloanele Auto din Moldova