lukoil-banenr

Noi perspective ale companiei Honda: noul Civic Type R, Jazz SUV micuţ şi un Sports Roadster

Takanobu Ito, preşedintele executiv al producătorului auto Honda, a ţinut o conferinţă de presă oficială, în care a anunţat noi modele, aşteptate de ceva timp de fanii mărcii.

Pilot Autoexpert

Cea mai importantă ştire e că în anul 2015 va apărea un nou Civic Type R, continuator al tradiţiei de performanţă în segmentul golf. Versiunea fierbinte a renumitului Civic va fi dezvoltată exclusiv pe varianta europeană a modelului şi va fi axat pe cerinţele publicului de pe Bătrânul Continent. ”Dezvoltarea noului Civic Type R se face cu scopul de a obţine cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă pe circuitul de la Nurburgring”, a spus Takanobu Ito, CEO Honda, adăugând că ”dezvoltarea noului Civic Type R se face cu scopul de a obţine cel mai rapid automobil cu tracţiune faţă pe circuitul Nurburgring”. Prin astfel de afirmaţii s-ar presupune că cel mai probabil compania japoneză intenţionează să fure coroana lui Renault Megane, etalonul segmentului şi deţinătorul recordului.

Honda mai priveşte viitorul şi cu planuri de expansiune, planificând să dezvăluie publicului o nouă generaţie a micului Jazz chiar de anul viitor, pentru a contracara avântul celorlalţi constructori în segmentul mic. Doi ani după ce va apărea noua generaţie a modelului de clasă A, Honda va propune însă un derivat 4×4. Mai exact, asiaticii vor să dezvolte un crossover de segment mic, care să crească profitul operaţional cu aproximativ 39 de milioane de euro până în anul 2017. El va fi construit la o nouă uzină din Mexic, pregătită să devină operaţională în 2014.

Compania Honda nu va abandona nici ideea unui model cabrio cu două locuri, posibil înlocuitor pentru renumitul S2000. Chiar Ito a mai declarat că: ”Pe lângă viitorul NSX, noua generaţie a supercarului legendar, Honda va lansa şi un automobil decapotabil cu o dinamică puternică, ce va ajunge pe piaţa din Japonia în 2014.”

Nici planurile ecologice ale companiei japoneze nu vor fi abandonate. Un electromobil cu pile de combustibil în Europa, SUA şi Japonia va debuta în 2015. În timpul apropiat va fi introdusă o nouă generaţie a sistemului hybrid actual, sistem menit să atingă cel mai mic consum pentru acest gen de propulsie.

Aceste şi alte surprize plăcute vor bucura iubitorii automobilelor japoneze în următorii 3-4 ani.

Comentarii